header banner
Default

Na de Death Cross op de grafiek daalde de koers van Bitcoin naar $27punt000


BTC munt in dalende Bitcoin koers grafiek 

De Bitcoin koers is vannacht weer verder weg gezakt en loopt nu het risico om onder $27k te duiken. Het technische plaatje is op korte termijn duidelijk verslechterd, nu de Bitcoin koers een zogenaamd ‘death cross’heeft gevormd op de grafiek.

De dagelijkse grafiek laat zien dat de 200-daagse MA fungeert als stevige weerstand voor de Bitcoin koers, ondanks de vroege “Uptober” winsten. Sinds de bevestiging van het death cross op 9 oktober heeft Bitcoin bijna $1.000, of 3,4%, verloren.

Bitcoin koers met 100 en 200 MA
Bitcoin koers met 100 en 200 MA

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 27.107 (Bitmex) en € 25.553 (Bitvavo). Dat is een verandering van -2,03% in de afgelopen 24 uur. 

Altcoins moesten, in navolging van de Bitcoin koers, ook flink terug en kleurden de borden rood. Daarover verderop meer.

Gedrag Bitcoin koers vergelijkbaar met de berenmarkt van 2022

VIDEO: Bitcoin Price BTC Analysis (Worse Than A Death Cross)
cosasverdes

Nieuw onderzoek suggereert dat Bitcoin-handelaren een gedrag vertonen dat sterk doet denken aan de bodem van de berenmarkt in 2022, te midden van heersende "onzekere" sentimenten.

Uit een recente marktupdate van het on-chain analyseplatform CryptoQuant op 9 oktober blijkt een aanzienlijke daling van de gerealiseerde kapitalisatie van het meest actieve deel van de Bitcoin-voorraad.

Het lijkt erop dat Bitcoin's speculatievere investeerdersgroepen dit jaar onder de loep worden genomen terwijl de Bitcoin koers zich in verschillende richtingen beweegt. De huidige spotprijs ligt dicht bij de gemiddelde aankoopprijs van de zogenaamde korte termijn-houders, die BTC voor 155 dagen of korter aanhouden.

CryptoQuant onthult dat de gerealiseerde kapitalisatie van munten die de afgelopen 24 uur tot een maand geleden zijn verplaatst, de afgelopen maanden sterk is gedaald. Deze gerealiseerde kapitalisatie representeert de totale waarde, uitgedrukt in Amerikaanse dollars, van een specifieke groep Bitcoin-transacties.

Binh Dang, een bijdrager aan het platform, stelt dat deze dataset effectief de marktprijsfluctuaties van Bitcoin weerspiegelt. "Het vertegenwoordigt recent verworven munten voordat ze langdurige investeringen worden of op korte termijn worden verhandeld."

Ter illustratie, eind 2022, toen de Bitcoin koers daalde tot het laagste niveau in twee jaar, lag de gerealiseerde kapitalisatie van de groep met een termijn van één dag tot één maand onder de $20 miljard. Toen Bitcoin zijn piek bereikte van net onder de $32.000 in juli, verdubbelde deze kapitalisatie naar ongeveer $44 miljard. Nu toont Binh aan dat dit cijfer bijna terug is op het niveau van de berenmarkt en net boven de $20 miljard zweeft.

Banh concludeert dat de markt waarschijnlijk onzeker blijft als deze gegevens geen aanzienlijke en positieve trends laten zien voor het einde van het jaar. "De volatiliteit zal onvoorspelbaar zijn, dus nieuwkomers moeten geen voortdurende en sterke prijsstijgingen verwachten zoals in de eerste helft van dit jaar." 

Ander crypto nieuws

VIDEO: Bitcoin Analyse: 'Zakt BTC koers naar $5.000 door death cross op dagelijkse grafiek?'
Bitcoin Magazine NL

Binance treedt op tegen rekeningen van Hamas

VIDEO: BITCOIN DEATH CROSS: BTC Price SET to CRASH?
Cheeky Crypto

De vooraanstaande crypto-exchange Binance heeft naar verluidt verschillende rekeningen die gelinkt zijn aan de militante groep Hamas geblokkeerd op verzoek van de Israëlische regering. Hoewel Binance niet altijd snel reageert op dergelijke verzoeken, handelde het platform in dit geval snel om de in Gaza gevestigde groep te beroven van financiële middelen. Verwacht wordt dat cryptocurrencies een grotere rol zullen spelen in toekomstige conflicten.

Binance heeft actie ondernomen tegen accounts die in verband worden gebracht met Hamas op verzoek van Israël. De exchange stelt dat ze regelgeving willen naleven, gezien Hamas door de VS als een terroristische organisatie wordt beschouwd. Binance benadrukt dat accounts van Palestijnen die geen banden hebben met Hamas actief blijven. Deze acties kunnen leiden tot nieuwe uitdagingen voor overheden en exchanges in de toekomst.

Voortgang FTX proces

VIDEO: Bitcoin BTC Price News Today - Technical Analysis and Elliott Wave Analysis and Price Prediction!
More Crypto Online

Verder was er vandaag een belangrijke wending in het proces tegen Sam Bankman-Fried (SBF), de voormalige CEO van het omstreden FTX-platform. Caroline Ellison, voorheen aan het hoofd van zusterorganisatie Alameda Research, getuigde en wordt gezien als een belangrijke getuige. Ellison, die naar verluidt een relatie had met SBF, bekende fraude te hebben gepleegd om geld weg te sluizen van FTX. Ze beschuldigde echter SBF van het initiëren van deze praktijken. Daarover verderop meer.

Bitcoin koers vlak boven .000

VIDEO: Bitcoin overnacht PUMP. Door naar $26.800 - $27.000. Misschien $28.200?
de Bitcoin Consultant

Bitcoin heeft moeite om boven de kritieke $27k-grens te blijven. De cryptomunt startte de dag gisteren op ongeveer $27.6k en kende een korte opleving tot boven de $27.7k, maar daalde daarna langzaam verder. Op het moment van schrijven weet de Bitcoin koers zich maar net boven de steun van $27k te handhaven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ongeveer $533 miljard, goed voor 51,2% van de totale cryptomarkt.

Bitcoin koers grafiek 

Verliezen voor altcoins

VIDEO: Bitcoin DEATH CROSS op komst. Wat zijn targets? | TradeFi bearish gesloten in augustus.
de Bitcoin Consultant

Andere digitale valuta's kenden een wisselend beeld, met onder andere Ethereum, Solana en Cardano die waarde verloren, terwijl Toncoin steeg.

Cardano koers grafiek 

 

SBF-proces: Caroline Ellison legt getuigenis af

VIDEO: Bitcoin 35K! Wat nu? - Ons gameplan - Is de Bull Market begonnen??!!! BITCOIN NAAR 12K?!
Bitkoning

Het was de getuigenis waar het meest naar uit werd gezien in de geschiedenis van de crypto-industrie. Dinsdag getuigde de voormalige CEO van Alameda Research Caroline Ellison tegen de oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried. De twee zijn met elkaar verweven in het voortdurende verhaal van de ineenstorting van FTX, een van ‘s werelds grootste cryptobeurzen. Het proces tegen SBF begon vorige week en aanklagers hebben al verschillende voormalige FTX-bestuurders ter zitting opgeroepen.

Ellison voorzag de rechtbank van informatie die het dichtst in de buurt kwam van de interne werkzaamheden bij FTX vóór de ineenstorting. Eerder onthulde Gary Wang, de codeur achter de ontwikkeling van FTX en Alameda, details over de fraude die werd gepleegd met geld van klanten. Het verdedigingsteam van SBF was waakzaam bij het stellen van vragen over de rol van Ellison in de genomen beslissingen. Eén advocaat vroeg Wang of het Ellison’s beslissing was om zich niet in te dekken tegen bepaalde handelsstrategieën. Wang bevestigde alleen dat Ellison de CEO was en dat hij niet wist wie uiteindelijk de beslissingen nam tussen Ellison en SBF.

Ellison’s getuigenis laat zien dat SBF de leiding had

VIDEO: BITCOIN WHALES PLANNING *THIS* MOVE!!!!!!
MMCrypto

Wat Ellison betreft, haar getuigenis is van groot belang vanuit de cryptogemeenschap als voormalig CEO van Alameda en als voormalige vriendin van SBF. Ellison beweerde dat alle beschuldigingen van fraude en samenzwering waaraan zij schuldig pleitte, op aanwijzing van SBF waren uitgevoerd. Zoals veel mensen dachten, onthulde Ellison ook dat Alameda geld van klanten en geld van FTX had geleend om hun eigen risicovolle transacties uit te voeren.

Ze zei dat ze balansen had opgestuurd die waren vervalst om de indruk te wekken dat FTX niet zo riskant was voor potentiële investeerders. Ellison onthulde ook dat SBF eiste dat ze FTX-klantenfondsen zou gebruiken, maar dat ze geld op de beurs zou blijven houden om opnames uit te kunnen voeren. Ze verklaarde ook dat ze er bij het uitvoeren van deze transacties geen goed gevoel bij had. Alle beslissingen werden genomen door SBF, zelfs toen zij CEO van Alameda werd. Dit wekt de indruk dat SBF de volledige leiding had over alle fraude die tussen de twee bedrijven plaatsvond.

Een groot deel van de uiteindelijke ineenstorting van FTX kwam voort uit het overmatig gebruik en de hefboomwerking van het FTT-token. Het bedrijf leende miljarden FTT uit aan beurzen zoals het inmiddels failliete Genesis, om miljarden Amerikaanse dollars te lenen. Uiteindelijk zou dit uit de hand lopen en leiden tot het uiteenvallen van de exchange. Het proces wordt vandaag voortgezet met het kruisverhoor van de verdediging tegen Ellison.


Sources


Article information

Author: Veronica Bailey DDS

Last Updated: 1698778922

Views: 729

Rating: 4.5 / 5 (35 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Veronica Bailey DDS

Birthday: 1922-09-04

Address: 4875 Kimberly Rest Apt. 085, Lake Kevin, IL 39846

Phone: +4299281239839682

Job: Data Scientist

Hobby: Quilting, Badminton, Cycling, Soccer, Metalworking, Lock Picking, Coffee Roasting

Introduction: My name is Veronica Bailey DDS, I am a sincere, tenacious, important, ingenious, artistic, honest, vivid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.