header banner
Default

Coinlerin değeri neden düşüyor?


Table of Contents

    Merkeziyetsizlik ile devlet ve bankaların kripto piyasasını kontrol edememesi ne kadar bir avantaj da olsa, bir diğer yandan geniş çaplı benimsenmesi önünde bir engel olarak görülür. Yüksek değişkenliği nedeniyle çoğu büyük yatırımcı kripto piyasasına girme konusunda kuşkulu. Aynı zamanda geleneksel finansın mekaniklerinin herkes tarafından bilinmesi ve kriptoların farklı şekilde işlemesi de nedenleri arasındadır.

    Peki şu anda kripto neden düşüyor? Bazı maddeler altında inceleyelim:

    • Dünyadaki durumlar kripto para piyasasını da etkiledi, ve 2022’nin ilkbahar aylarında çöküşe geçti.

    • Binance kripto platformu geçiçi olarak BTC çekimlerini sınırladı, kripto para kurları da bundan etkilendi. Bildiğiniz üzere Bitcoin tüm piyasanın ağırlığı olarak piyasayı aşağı veya yukarı çekebilmektedir.

    • Kasım 2022 yılında, FTX borsası finansal sorunlarını ortaya çıkardı ve çöküş yaşadı. Yatırımcılar yüksek oranda çıkış yapınca kripto fiyatları tekrar düşmüş oldu.

    Ne de olsa kripto piyasası düşüş ve çıkışlara alışıktır. Sürekli olarak bu “ayı” veya “boğa” sezonlarından geçer.

    Ayı sezonunun bazı özellikleriyse:

    • Kripto varlıklarına talep azalır;

    • Kripto kurları düşer;

    • İnsanlar piyasadan çıkar;

    • Kötümser hisler bulunur. 

    Diğer yandan boğa sezonuysa:

    • Kripto piyasası popülerleşir;

    • Yeni kripto projeleri ortaya çıkar;

    • Talep büyümededir;

    • Kripto kurları uçuşa geçer. 

    Kripto Ticaretinde Başarının Yolu

    Kripto ticaretinde başarılı olabilmek için kripto kurlarınının analizini yapabilmek, grafiklerle beraber güncel ve önemli haberlerden yola çıkarak kripto para piyasası ne olur kapsamlı bir bilgiye sahip olmak önemlidir. Tüccarlar genellikle bunun için iki ana yönteme odaklanırlar:

    1. Temel Analiz. Haberlerin takibine, kripto varlıklarının kurları dışındaki işlevleri gibi değerlerine dayanır. Bir kriptonun piyasanın o anki durumundan dolayı düşmesi durumunda bile kendi değeri yüksek olan kripto paralar tekrar çıkabilecektir, ve düşüşleri yatırım fırsatı olarak görülebilir.

    2. Teknik Analiz. Kripto grafiklerinin incelenmesine, tarihi hareketlerini izlemeye ve diğer teknik verilerin analizine dayanır. Kriptolar belli döngülere göre hareket ettiğinden dolayı kendini tekrar edecektir, ve bunların bilincinde olmak doğru hamleleri yapmanızı kolaylaştırır.

    Yani Bitcoin düşüşte diye üzülmeyin, yine çıkacaktır. Siz sakin kaldığınız, doğru hamleler yaptığınız sürece zararınızı minimize, kârınızı da optimize edebileceksinizdir.

    Sources


    Article information

    Author: Randall Collier

    Last Updated: 1697811241

    Views: 1163

    Rating: 4.2 / 5 (69 voted)

    Reviews: 88% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Randall Collier

    Birthday: 1955-07-09

    Address: 84606 Pollard Centers Apt. 085, Monicaburgh, MI 87251

    Phone: +4549928799816490

    Job: Dentist

    Hobby: Animation, Hiking, Swimming, Chess, Graphic Design, Arduino, Raspberry Pi

    Introduction: My name is Randall Collier, I am a expert, unguarded, clever, fearless, venturesome, resolved, transparent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.