header banner
Default

Grote investeringsbank: De cryptomarkt is klaar voor expansie


De crypto markt kleurt groen vandaag. Bitcoin (BTC) steeg zelfs met meer dan 5% op het moment van schrijven. Dit optimistische sentiment lijkt voornamelijk te worden gedreven door de verwachtingen rondom een Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF). Terwijl sommige analisten anticiperen op een mogelijke daling, speculeren anderen over het begin van een bull markt.

Analisten van de investeringsbank Morgan Stanley suggereren dat de zogenoemde “crypto winter” ten einde is. Hun rapport analyseert de historische prestaties van Bitcoin. Hierbij wordt vooral gekeken naar de halving, een vierjaarlijks event dat miners beloont met minder BTC voor hun transactiecontroles. De volgende halving wordt verwacht in april 2024.

Morgan Stanley voorspelt dat na deze halving de prijs van Bitcoin zal klimmen. Gedurende de daaropvolgende maanden, ook wel aangeduid als de ‘herfstperiode’, zou de BTC koers zijn vorige hoogtepunt kunnen overtreffen. Analisten geloven dat zo’n bull markt typisch 12 tot 18 maanden aanhoudt, waarna een ‘winterperiode’ volgt die de start van de bear markt inluidt met significante verliezen.

Als deze voorspellingen uitkomen, kan dit moment een van de laatste kansen zijn om BTC tegen deze waardering te verkrijgen. Maar zoals altijd in de cryptowereld geldt: investeerders dienen waakzaam te blijven, aangezien historische trends geen garantie bieden voor toekomstige resultaten.

Nog een daling voordat we stijgen?

Benjamin Cowen, een bekende crypto-analist en YouTuber, heeft een visie die verschilt van die van de investeringsbank. Op basis van historische data en marktliquiditeit, voorspelt hij een mogelijke daling van de Bitcoin prijs met wel 50% voorafgaand aan het volgende “halving” evenement. Cowen heeft zijn zorgen geuit dat deze daling de Bitcoin waarde naar ongeveer $15.000 kan brengen, wat tijdelijke onrust in de markt kan veroorzaken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Ryan Richardson

Last Updated: 1698107161

Views: 1265

Rating: 3.6 / 5 (118 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ryan Richardson

Birthday: 1925-11-20

Address: Unit 4798 Box 9870, DPO AE 42358

Phone: +3961793068533616

Job: Human Resources Manager

Hobby: Card Collecting, Painting, Photography, Camping, Knitting, Playing Piano, Painting

Introduction: My name is Ryan Richardson, I am a variegated, talented, valuable, courageous, resolute, dear, multicolored person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.