header banner
Default

Houd rekening met dit nieuws om de crypto-storm te voorkomen


Uitgelegd: Bitcoin kan flink stijgen na goedkeuring veelbesproken ETF

Foto: alexgo.photography / Shutterstock.com

De stilte is bijna hoorbaar in de crypto wereld. Naast de verwaarloosbare prijsveranderingen van bitcoin (BTC) en de gelijkmatige koers van de meeste altcoins, is er op het moment weinig te beleven. Wanneer de cryptomarkt kalm is, zoals nu, wordt het wereldnieuws en de globale economie essentieel voor crypto-investeerders. Economische en geopolitieke gebeurtenissen kunnen indicaties geven voor toekomstige cryptobewegingen en bieden kansen voor diversificatie.

Hier volgt een overzicht van recente uitschieters op aandelenmarkten als eTorro en opvallende ontwikkelingen in de wereldeconomie. Uiteraard kijken we ook naar de mogelijke effecten van deze ontwikkelingen op de crypto markt.

  • Halfgeleider ASMI: Ondanks een verhoogde omzetprognose, viel het aandeel ASMI 2,2% terug, waarschijnlijk doordat analisten meer hadden verwacht van hun winstmarge.
  • Amerikaanse beurzen in mineur: De groeiende zorgen rond inflatie, mogelijke rentestappen van centrale banken en de wankelende Chinese vastgoedmarkt hebben het sentiment sterk beïnvloed. De Dow Jones en Nasdaq-index verliezen respectievelijk 0,6% en 0,8% vlak na opening. De al prominente Tesla gaat nog eens 1,6% achteruit, te midden van speculaties over profiteren van Chinese subsidies. Over het algemeen reageert de crypto markt ook negatief op een slecht presterende Amerikaanse beurs. 
  • Toch een lichtpuntje: Ondanks de algemene somberheid op de markten, hebben bouwbedrijfsaandelen een oppepper gekregen. Dit komt doordat het aantal bouwvergunningen in de VS met 6,8% is gestegen naar 1,5 miljoen in augustus, wat aangeeft dat de nieuwbouwsector nog steeds robuust is, zelfs met stijgende hypotheekrentes.
  • Amsterdamse beurs onder druk: Binnen een maand tijd heeft de AEX, die dit jaar nog een koerswinst van 4,7% kende, 1,8% verloren. De AEX zakte zelfs even onder de 720 punten, wat econoom Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer aanduidt als een ‘forse correctie’. Er zijn zorgen dat dit een blijvende trend kan zijn.
  • Europese gasmarkt: De aardgasprijzen blijven onvoorspelbaar met de winter in aantocht. De Europese gasvoorraden zitten bijna vol, maar de aanhoudende volatiliteit duidt op aanvoertekorten. Daarnaast helpen de aanhoudende geopolitieke spanningen niet mee, waar ook de crypto markt zeker last van kan hebben. 
🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

Wees de crypto markt te slim af

VIDEO: Bitcoin op HOOGSTE punt sinds 3 maanden! | Perfect storm voor crypto? | Crypto nieuws vandaag | #975
BLOX

De huidige stilte in de crypto-wereld onderstreept het belang van diversificatie in een beleggingsportefeuille. Terwijl bedrijven als ASMI fluctueren door onder meer geopolitieke gebeurtenissen en tegenvallende cijfers, bieden andere sectoren zoals de bouw potentieel lucratieve kansen. Het diversifiëren van investeringen is niet alleen een strategie om jezelf te beschermen tegen marktfluctuaties, maar stelt je ook in staat om nieuwe beleggingsmogelijkheden te verkennen. Vooral in rustigere tijden, zoals we nu zien in de cryptomarkt. 

Platforms zoals eToro kunnen hierbij een nuttig hulpmiddel zijn. Via eToro kun je niet alleen in bitcoin en ASMI investeren, maar kun je zelfs kijken waar succesvolle beleggers geïnteresseerd in zijn, waardoor je een breder en veerkrachtiger portfolio kunt opbouwen. 

Sources


Article information

Author: Elizabeth Rhodes

Last Updated: 1698459603

Views: 688

Rating: 4.5 / 5 (93 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Elizabeth Rhodes

Birthday: 1973-06-23

Address: 15730 James Gardens, New Paulchester, KY 47341

Phone: +4782358317108295

Job: Accountant

Hobby: Video Editing, Cycling, Hiking, Arduino, Rowing, Web Development, Running

Introduction: My name is Elizabeth Rhodes, I am a strong-willed, priceless, sincere, courageous, skilled, accomplished, risk-taking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.