header banner
Default

Terraform Labs beschuldigt FTX en de Bitcoin-koers herstelt tot $30k


Bitcoin munten en omhoog schietende groene pijl die stijgende Bitcoin koers symboliseert 

De volatiliteit lijkt terug te zijn in de Bitcoin koers. De afgelopen 24 uur was er weer wat gezonde beweging te bespeuren en zowaar ook nog in de goede richting.

Aanvankelijk stonden de markten nog wat onder druk door de recente renteverhoging van de Federal reserve (Fed) in de VS, waardoor de Bitcoin koers gisteren aan het einde van de middag een dieptepunt van $ 28.585 bereikte. Daarna echter werd het herstel ingezet en liep de koers op tot $ 30.049 vannacht. De psychologisch belangrijke $30k barriére bleek toch iets te zwaar om in één keer te overwinnen en Bitcoin moest weer wat terrein prijsgeven. Inmiddels is de koers weer wat terug gezakt en op het moment van schrijven staat de BTC koers op $ 29.446 (Bitmex) en € 26.804 (Bitvavo).

De meeste altcoins deden het iets minder goed dan Bitcoin, enkele uitzonderingen daargelaten. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

VIDEO:

In een interessante ontwikkeling, heeft Terraform Labs, de organisatie achter de mislukte Luna-cryptocurrency en zijn stablecoin, collega-zwendelbedrijf FTX beschuldigd van het proberen om de koers van zijn digitale token te crashen. Deze ontwikkeling komt nadat Terraform Labs deze zaak voor de rechter had gebracht en om toegang tot de FTX-dossiers had gevraagd. De rechter willigde deze motie in en nu krijgt Terraform Labs de kans om te bewijzen of FTX achter de plotselinge ineenstorting zat. Zal dat het geval zijn? Daarover verderop meer.

Crypto-exchange Binance blijft onder vuur liggen. Nu wil ook het Afrikaanse land Nigeria zich inzetten tegen Binance. Onlangs heeft de belangrijkste effectenregulator aldaar, mensen gewaarschuwd voor het gebruik van de crypto-exchange. Dit ondanks het feit dat de crypto-scene steeds populairder wordt in het land met een verzwakkende lokale valuta die de overgang naar crypto nog aantrekkelijker maakt. Binance wordt geconfronteerd met verscherpt toezicht en handhaving door autoriteiten over de hele wereld, waaronder onlangs in Nederland en België, waar het in feite het land werd uitgezet. Dat is de reden dat veel Nederlandse en Belgische crypto-beleggers nu overstappen van Binance naar Bitvavo.

Er zijn veel groeiende beschuldigingen tegen Binance, maar het valt niet te ontkennen dat het schaamteloos uitzetten van 's werelds grootste crypto-exchange die nog enige integriteit bevat, niet zo ruimdenkend lijkt. De digitale valutarevolutie zal niet meer verdwijnen en exchanges moeten streng worden gereguleerd, niet verboden.

De Bitcoin koers herstelt tot $ 30k

VIDEO:

De Bitcoin koers herstelde gisteren spectaculair van het dieptepunt van iets beneden $28,6k en bereikte daarbij een hoogste koers van $ 30.049 vannacht. Inmiddels is de koers weer wat terug gelopen en het is afwachten of de door Bitcoin gevonden hernieuwde kracht een blijvertje is, of dat we weer terugzakken in het oude vertrouwde consolidatiepatroon van de afgelopen weken.

Allereerst is het van cruciaal belang dat Bitcoin de $ 30k weerstand overtuigend overwint. Vervolgens wacht er nog een stevige weerstand rond $ 31,6k. Op de wat langere termijn zijn er wat gunstige ontwikkelingen gaande die de BTC koers kunnen stimuleren, zoals het toenemen van de hash-rate, een mogelijke spot Bitcoin ETF in de VS en de aankomende Bitcoin halving in de eerste helft van volgend jaar.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 573 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 50,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven relatief stabiel

VIDEO:

Andere crypto koersen stonden aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels in het groen, maar de winsten waren over het algemeen bescheiden. De meest opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, 1,2%), Ripple (XRP, 0,6%), Dogecoin (DOGE, -0,3%), Cardano (ADA, 0,4%), Solana (SOL, 0,3%), Shiba Inu (SHIB, -0,4%) , Bitcoin Cash (BCH, -2,3%), Polygon (AMATIC, 1,5%) en Stellar (XLM, 1,5%) en Chainlink (LINK, 2%).

Chainlink koers grafiek 

Terra beschuldigt FTX ervan de LUNA koers naar nul te hebben gemanipuleerd

VIDEO:

Het in ongenade gevallen cryptobedrijf Terraform Labs beschuldigt collega criminele instelling FTX van het manipuleren van de waarde van zijn token. Terra is van mening dat de beruchte zusterorganisatie van FTX, Alameda Research, een grote rol speelde bij het naar beneden halen van de koers van haar eigen munt, wat resulteerde in een verlies aan waarde van 99,99%. Dit komt op een moment dat Alameda Reseach, en daarmee ook FTX-oprichter Sam Bankman Fried in verband worden gebracht met de recente pump en dump van Bald Coin.

Een rechter in de Terra-zaak heeft Terra toestemming gegeven om FTX- en Alameda-bestanden te dagvaarden en te bekijken om eventuele misstanden te vinden. Maar het lijkt een wanhopig pleidooi om de rekening door te schuiven naar FTX. Terra was samen met FTX een van de ergste schandalen die uit de crypto-scene kwamen en resulteerde in verliezen van tientallen miljarden dollars. Het was een schande voor de crypto-scene op elk niveau en beiden moeten zwaar worden gestraft.

De CEO van Terra dumpte zijn tokens openlijk en nam elke maand honderden miljoenen dollars op, terwijl FTX betrokken was bij de meest stomme, flagrant illegale fraude die de wereld waarschijnlijk ooit heeft gezien.

Sources


Article information

Author: Colton Benjamin

Last Updated: 1697845562

Views: 888

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Colton Benjamin

Birthday: 1933-06-29

Address: 256 Alan Path Suite 379, Crystalberg, NY 65793

Phone: +4600792372807818

Job: Chemical Engineer

Hobby: Knitting, Cooking, Crochet, Card Collecting, Chess, Basketball, Painting

Introduction: My name is Colton Benjamin, I am a Open, cherished, treasured, strong-willed, esteemed, dedicated, capable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.