header banner
Default

Waarom neemt de prijs van Bitcoin vandaag af?


Rode lijn van dalende Bitcoin koers met Bitcoin munt en andere cryptomunten op achtergrond 

Gisteravond laat begon de Bitcoin koers aan een plotselinge heftige daling die de koers in korte tijd van ongeveer $ 25.900 naar $ 24.825 bracht. Dit was een daling van ruim duizend dollar in minder dan een uur tijd. Vervolgens bewoog de BTC koers zijwaarts en dat doet het tot op dit moment. De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 25.015 (Binance) en € 23.005 (Bitvavo). Maar waarom daalde de koers van Bitcoin opeens zo hard gisteravond? Dat heeft alles te maken met het rentebesluit van de Federal Reserve (Fed) gisteravond, in de Verenigde Staten.

Bitcoin koers daalt na rentebesluit Fed

VIDEO: The Real Reason That Bitcoin's Price is Pumping
Mark Moss

Na 10 opeenvolgende renteverhogingen door de Federal Reserve, kondigde voorzitter Jerome Powell woensdag aan dat de rente voor juni zou worden gepauzeerd. Hoewel velen zouden zeggen dat dit is waar beleggers op hebben gewacht, was de rest van Powells toespraak nog steeds doordrenkt van havikachtige retoriek.

Volgens analisten was er een kans van ongeveer 75% dat de Fed de rente in juni zou pauzeren. Wat de markten niet zagen aankomen, was dat Powell liet doorschemeren dat er in de tweede helft van 2023 nog twee renteverhogingen zouden kunnen komen. Dit was gebaseerd op de dot plot-projecties van FOMC-leden die hoger uitkwamen dan eerdere projecties. Hoewel het een beetje vergezocht lijkt voor de Fed om de rentetarieven te pauzeren en vervolgens gedwongen te worden ze weer te verhogen, hoef je alleen maar naar het noorden te kijken, naar Canada, waar de Bank of Canada zojuist de rentetarieven onverwacht verhoogde na een pauze van zes maanden.

Powell verklaarde ook dat er op dit moment waarschijnlijk geen tariefverlagingen zullen zijn tot ten vroegste in 2024, waarbij 2025 een realistischer tijdschema is. De FOMC-leden hadden een gemiddelde verwachting van een Fed Funds-tarief van 5,6% tegen het einde van het jaar. Dit is een hoger cijfer dan het huidige tarief van 5,0-5,25%.

Bitcoin daalt onder $ 25.000 terwijl crypto koersen kelderen

VIDEO: Waarom DAALT de BITCOIN koers?
Bitcoin Magazine NL

Alsof het nog niet al een moeilijke maand was geweest voor crypto-investeerders, daalde de Bitcoin koers, zoals gezegd, onder het prijsniveau van $ 25.000. Het havikachtige sentiment van Powells toespraak lijkt een impact te hebben gehad op beleggers, aangezien aandelen ook gedumpt werden voordat ze een deel van die verliezen goedmaakten bij het sluiten van de bel gisteravond in New York.

Bitcoin koers grafiek 

De val van de Bitcoin koers komt na een tumultueuze handelsweek met slecht crypto nieuws, aangezien zowel Binance als Coinbase aan het bijkomen zijn van SEC-rechtszaken. In de afgelopen 24 uur is Bitcoin met 3,9% gedaald en Ethereum met 6,2% op het moment van schrijven. Altcoins blijven ook dalen, waarbij Cardano, Solana en MATIC hun wekelijkse dalingen verlengen.

Over het algemeen heeft de wereldwijde cryptomarkt de afgelopen dag meer dan 3,3% verloren en is gevaarlijk dicht bij het dalen onder het niveau van $ 1 biljoen. Hoewel het niet ideaal is om onder de $25.000 te komen, houdt Bitcoin zich relatief sterk in vergelijking met altcoins. Dit prijsniveau is een belangrijk steun-gebied voor de Bitcoin koers, dus als het binnen dit bereik kan blijven, zal het waarschijnlijk een periode van consolidatie blijven zien.

Is het ergste voorbij voor de cryptomarkt?

VIDEO: $2000 ETHEREUM COMING SOON? (Breaking Now)!! Bitcoin News Today & Ethereum Price Prediction!
Crypto World

Het marktsentiment voor cryptovaluta is de afgelopen maanden niet zo sterk geweest als voor aandelen. Terwijl aandelen op de rand van een bullmarkt kunnen staan, blijven crypto's binnen een bepaalde bandbreedte handelen terwijl traders wachten op de volgende reeks slecht nieuws voor de neergeslagen industrie. Het kan natuurlijk zo zijn dat het huidige uber-negatieve sentiment de bodem markeert en dat we van hieruit de weg omhoog weer gaan vinden, maar dat zullen we de komende tijd moeten afwachten. Gezien de gisteravond bekendgemaakte renteplannen van de Fed, behoort een verdere daling van de Bitcoin koers en van crypto koersen in het algemeen zeker tot de mogelijkheden waar we rekening mee moeten houden.


Sources


Article information

Author: Allen French

Last Updated: 1699361882

Views: 1211

Rating: 4.2 / 5 (46 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allen French

Birthday: 1980-06-06

Address: 5584 Smith Burgs Apt. 251, West Mariah, VT 56397

Phone: +4817963618598031

Job: Article Writer

Hobby: Baking, Fishing, Chocolate Making, Skydiving, Meditation, Hiking, Playing Chess

Introduction: My name is Allen French, I am a valuable, esteemed, unreserved, lively, transparent, daring, skilled person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.